Artikels

Tal van kranten hebben al over Belartisan en Belgische artisanale producten geschreven ...

Fado Vivo whisky Stokerij De Molenberg

Amper 1 maand na de vorige awards valt Stokerij De Molenberg opnieuw in de prijzen. Sinds de lancering van de eerste whisky in november 2013 won de distilleerderij van Gouden Carolus Single Malt maar liefst 10 awards. Daar komt nu een 11e bij, want de 2e Anniversary Edition Fado Vivo won de gouden medaille op de Spirits Selection 2016.

Belgisch bier Van Eecke

"Deze erkenning zal de biercultuur in België wereldwijd nog meer glans en uitstraling geven"

De UNESCO heeft vandaag in Addis Abeba (Ethiopië) beslist dat de biercultuur in België een plaats verdient op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Belgisch bier erfgoed

Bierkenners wisten het natuurlijk al langer, maar nu erkent ook de Unesco de culturele identiteit en diversiteit van de Belgische biercultuur. De biercultuur wordt hiermee het 11e Belgische item op de lijst van immaterieel erfgoed, na o.m. het carnaval in Binche en Aalst, en het garnaalvissen te paard in Oostduinkerke.

Gouden Carolus Single Malt met glas

Gouden Carolus Single Malt behaalde zonet 2 medailles aan weerszijden van de Atlantische Oceaan: een gouden medaille op de International Spirits Challenge (Verenigd Koninkrijk) en een zilveren medaille op de San Francisco World Spirits Competition (Verenigde Staten). Sinds de lancering eind 2013 zijn dit respectievelijk de 10de en 11de onderscheiding voor Gouden Carolus Single Malt. Zo plaatst Stokerij De Molenberg zich internationaal in de kijker met een Belgische whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel, een bier dat zelf ook al meermaals werd bekroond.

Trappist Westmalle

De zes iconische trappistenmerken die België rijk is, zijn niet alleen wereldvermaard. Ze zijn ook bijzonder winstgevend en een zakelijke goudmijn. Op zoek naar het best bewaarde geheim van de bierbranche. ‘Ons succes is zowel een vloek als een zegen.’ Piet Depuydt

Pagina's