Hoe worden Antwerpse handjes gemaakt?

Al meer dan een halve eeuw maken René en vandaag ook zijn zoon Erik Goossens chocoladeproducten die internationaal hoe langer hoe meer gegeerd worden. De artisanale chocolatier heeft ook het streekproduct “Antwerpse handjes” als een hoogwaardig chocoladeproduct in de markt gezet.

Het ‘Antwerps handje’ wordt nog volledig met de hand gemaakt door het jonge team van Erik Goossens. Eerst worden de elegant gestileerde vormpjes volledig gevuld met de gesmolten chocolade. Nadien worden de vormpjes omgedraaid en getrild waardoor de chocolade er grotendeels terug uitloopt en er enkel een laagje langs de binnenkant van de vormen blijft kleven. Na koeling ontstaat er een harde chocoladeschelp. Deze wordt met een spatel voorzien van een vulling. Nadien wordt de vorm afgestreken tot een millimeter van de rand. Na een nacht drogen wordt er tot slot een toplaagje chocolade aangebracht en worden de ‘handjes’ uit hun vorm geklopt. “We maken zo’n 100.000 ‘handjes’ per jaar”, zegt Erik.

Lees het volledige artikel hier.