Nieuws

Tal van kranten hebben al over Belartisan en Belgische artisanale producten geschreven ...

Vierentwintig Belgische wijnen kregen een gouden medaille toegekend van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers. Dat gebeurde na een proeverij vandaag in Ter Groene Poorte in Brugge. Het was al de dertiende editie van de proeverij "Belgische wijn van het jaar 2017".

Fado Vivo whisky Stokerij De Molenberg

Amper 1 maand na de vorige awards valt Stokerij De Molenberg opnieuw in de prijzen. Sinds de lancering van de eerste whisky in november 2013 won de distilleerderij van Gouden Carolus Single Malt maar liefst 10 awards. Daar komt nu een 11e bij, want de 2e Anniversary Edition Fado Vivo won de gouden medaille op de Spirits Selection 2016.

Belgisch bier Van Eecke

"Deze erkenning zal de biercultuur in België wereldwijd nog meer glans en uitstraling geven"

De UNESCO heeft vandaag in Addis Abeba (Ethiopië) beslist dat de biercultuur in België een plaats verdient op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

Belgisch bier erfgoed

Bierkenners wisten het natuurlijk al langer, maar nu erkent ook de Unesco de culturele identiteit en diversiteit van de Belgische biercultuur. De biercultuur wordt hiermee het 11e Belgische item op de lijst van immaterieel erfgoed, na o.m. het carnaval in Binche en Aalst, en het garnaalvissen te paard in Oostduinkerke.

Pagina's