Arend tripel verzilvert zijn kwaliteit met medaille

Brouwerij De Ryck, de 125-jaar en 5 generaties ‘ryck’e brouwerij uit Herzele valt terug in de prijzen.

Sinds de mogelijkheid tot deelname aan prestigieuze bierwedstijden kwamen de bieren van De Ryck al meermaals in de schijnwerpers te staan. De Special De Ryck scoorde twee maal een bronzen medaille op de World Beer Cup 2008 (USA) en de Arend Tripel werd reeds na 1 jaar op de markt op de European Beer Star Award 2007 (Duitsland) gelauwerd met een eerste bronzen medaille dat het in 2011 opnieuw wegkaapte en in 2008 veroverde het tripeltje een gouden medaille. Het steenuilke won vorig jaar een zilveren beer award.
In november 2012 is er opnieuw reden tot feestvreugde: de Arend Tripel verzilvert op de European Beer Star Award te Nürnberg nogmaals zijn winnende positie en wordt door de internationale jury bekroont met een zilveren medaille.

Het is in de categorie Belgian-Style Tripel dat Brouwerij De Ryck met haar goudblond bier Arend Tripel een zilveren plak in de wacht sleept. Arend Tripel is een licht gesluierd goudblond bier van hoge gisting – met nagisting op de fles – met een alcoholpercentage van 8,0 %. Tijdens het degusteren ervaart men een hoppig aroma in de neus in combinatie met een zachte moutsmaak. Haar zachtbittere, verwarmende afdronk maakt van de Arend tripel een echt degustatiebier. Arend Tripel is een prachtig biertje om even halt te houden in het drukke leven en ongestoord te genieten van dit pure, parelende gerstenat.
De bieren van De Ryck zijn verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl bij Belartisan.

Net als alle andere bieren van Brouwerij DE RYCK is ook de Arend Tripel op artisanale wijze gebrouwen waarbij enkel en alleen natuurlijke producten worden gebruikt zoals hop, mout, gist, water, suiker en enkele kruiden die door het brouwersteam geheim worden gehouden.

An De Ryck – trotse zaakvoerder - ervaart deze medaille als een eervolle erkenning. "Deze medaille toont dat ons concept om edel bier te brouwen niet alleen door onszelf en onze klanten gesmaakt wordt, maar ook door de internationale experts. Deze mooie vier op een rij toont ook de continuïteit van de Arend Tripel, niet alleen op vlak van kwaliteit, maar vooral ook van de mate waarin objectieve bierexperts deze weten te appreciëren. Uiteraard doet dat ons enorm veel plezier." aldus An.