Culinair Erfgoed: Keizerlijk bier uit Mechelen

België kent een rijke geschiedenis aan streekproducten. Onze lokale lekkernijen kennen dan ook liefhebbers in binnen- en buitenland.

Artisans in het hele land maken met veel passie en kennis de producten waar wij zoveel van houden.

Deze Belgische delicatessen zijn niet enkel prima geschenken, maar ook ideaal om jezelf te verwennen.

Ontdek het verhaal achter de meest typische Belgische streekproducten.

 

Elk jaar rond 24 februari, de geboortedag van Keizer Karel, brouwt Het Anker een beperkte hoeveelheid van de Blauwe Cuvée van de Keizer. Een verfijnd donker bier dat 3 maanden rijpt op houten vaten.

Deze Cuvée is een degustatiebier met vol en zacht fruitig aroma waar je op een rustig moment van kan genieten en alle aromas kan ontdekken.  Dankzij de champagne kurk kan dit bier ook zeer lang bewaard worden en kunnen de smaken verder ontwikkelen.

De Cuvée van de Keizer is lekker bij diverse kazen.

 

Belgische culinair Erfgoed, het ontdekken waard!

Lees ook