"Hotspot Belgische producten"

Belartisan Frederik
Belartisan
Belartisan

Onlangs verwelkomde we de blogster van South & Pepper in onze winkel. Deze lovende woorden schreef ze over Belartisan!

Bekijk zeker ook haar blog voor heerlijke recepten en meer culinair nieuws!

Belgen zijn niet erg chauvinistisch. Dat hoor je wel vaker. Toch mogen ze terecht wat trotser zijn op hun producten van eigen bodem. Denk maar aan cuberdons, de lekkere chocolade van Dolfin of het hippe vlierbloesemdrankje Roomer.
Ook Belartisan deelt deze mening en heeft daarom winkels en een webshop waar je terecht kan voor een ruim assortiment aan Belgische artisanale producten.

 

Ik ging naar de winkel in Antwerpen en ontmoette daar Frederik Defyn van Belartisan.
“De meeste klanten komen hier voor het samenstellen van een geschenkmand. Verder worden vooral de koekjes en het snoepgoed veel gekocht. Ja, er worden veel mooie producten in België gemaakt en die nemen we graag in ons  assortiment op. Naast Belartisan zijn er nog Belgische speciaalzaken, maar de meesten hebben ook producten in het assortiment die in het buitenland zijn geproduceerd door Belgen. Dergelijke producten vind je niet bij ons, wij vinden het belangrijk dat het ook hier in België wordt geproduceerd.”

Ik vraag aan Frederik of hij me kan adviseren bij mijn aankoop. Hij geeft een paar suggesties en het is duidelijk dat hij zijn producten goed kent. Alle moeilijke vragen die ik hem stel worden goed beantwoord. Dat is fijn, want daarvoor ga je natuurlijk ook naar een speciaalzaak.
Hij maakt me ook attent op de lekkere Belgische wijnen. Maar mijn mandje zit al vol lekkere producten, dus ik zal nog een keertje terug moeten komen voor de wijnen.”

Ben je benieuwd wat je kunt maken met Belgische producten? Probeer de recepten van South & Pepper en geniet!