Speculaas van Aerts erkend als Streekproduct

De artisanale speculaas van Aerts uit Waasmunster is sinds kort erkend als Streekproduct. Het is daarmee de vijfde speculaasbakker met dit label. Els Aerts zet de familietraditie voort en gelooft rotsvast in de traditionele bereiding van de producten. De speculazen hebben hun traditionele vorm en smaak behouden. Het zijn stevige speculazen en licht gekruid met kaneel.

Je kan de artisanale speculaas van Aerts aankopen in een Belartisan winkel of via onze webshop. Kies tussen natuur speculaas met donkere kandijsuiker, speculaas met amandelen en een witte delicatesse speculaas met witte suiker. Voor de liefhebbers is er ook speculaas met een laagje chocolade.
Koop Aerts in onze webshop.

Geschiedenis
Speculaas kent in de Lage Landen een zeer lange traditie als feestelijk gebak. Begin 20ste eeuw ontstonden, in navolging van de Engelse koekjesfabrikanten, de eerste Belgische kleinschalige koekjesbakkers. In de meeste gevallen bakkers die zich gingen specialiseren als beschuit- of speculaasbakker. Zo verging het ook de familie Aerts uit Sombeke, Waasmunster. Zij begonnen eerst als beschuitbakker en maken sinds 1927 hun heerlijke speculaas.