Zilveren medaille op European Beer Star

Brouwerij Het Anker uit Mechelen valt opnieuw in de prijzen op de prestigieuze European Beer Star biercompetitie. Een internationale jury kende de zilveren medaille toe aan het Mechels stadsbier Maneblusser in de categorie ‘Belgian-Style Ale’.

Deze medaille is de eerste internationale onderscheiding voor het blonde speciaalbier Maneblusser, dat verkrijgbaar is bij Belartisan Mechelen.

Maneblusser is een verfrissend blond bier van hoge gisting (alc.vol. 6.5%), gebrouwen met Belgische hop en een vleugje citrus. Maneblusser verwijst naar de bijnaam die de Mechelaars met trots dragen sinds de nacht van 27 januari 1687, toen de rode gloed van de maan op de St.Romboutstoren verkeerdelijk werd aanzien als een brand die moest geblust worden.

Het gaat dit jaar goed met de brouwerij uit Mechelen. Nog maar enkele weken geleden werden reeds 2 gouden medailles toegekend aan Gouden Carolus Classic en Gouden Carolus Tripel op de World Beer Awards 2012, gevolgd door een bronzen medaille voor Gouden Carolus Ambrio op de 1ste editie van de Brussels Beer Challenge.