Chocolade

Verwarm driekwart van de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade rond 45°C is en goed gesmolten, kan je de rest van de chocolade toevoegen. Blijf roeren zodat alle chocolade gelijkmatig smelt en het mengsel afkoelt tot rond 30°.

Prik een cuberdon op een brede prikker of een dessertvorkje. Doop de cuberdon in de chocolade tot de zijkanten volledig bedekt zijn. Laat de onderkant vrij. Strooi er de nougatine over en laat de chocolade stollen. Smullen!

 

Een recept van South & Pepper.

 

Brownies

Smelt en meng de chocolade en de boter (de microgolfoven is hiervoor uitstekend geschikt)
Klop de eieren, de suiker, het zout en de vanille los en voeg toe aan het chocolademengsel.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer dooreen
Hak de pecannoten grof en voeg ze toe aan het mengsel. Roer dooreen.
Giet het mengsel in een beboterd, rechthoekig bakblik en bak in een oven van 180° C gedurende 20 tot 25 minuten (het mag niet uitbakken). Laat na baktijd 10 minuten in het blik rusten.
Ontvorm en snijd in vierkanten van 5 op 5 cm

 

Orangetten

Wentel de reepjes door de cacaopoeder en giet vervolgens door een (bloem)zeef om het overtollige cacaopoeder te verwijderen.
Haal de reepjes met behulp van een pralineervork ( of een gewone vork) één voor één door de couverture, uittrillen ( of uitschudden) en laat op de siliconenmatten uitharden.
Bewaar op een droge en koele plaats.

 

Cointreautruffels

Meng de couverture met de malse boter en roer goed glad. Voeg de Cointreau toe en roer goed glad. Laat 30 min korsten.
Klop het beslag machinaal luchtig op. Spuit Staafjes ( truffels) op bakpapier en laat uitharden op een koele plaats.
Haal de truffels één voor één door de getempereerde couverture en wentel ze vervolgens door het chocoladeschaafsel. Laat de truffels uitharden.