Dessert

Voeg de poedersuiker bij de room en klop het mengsel stijf. Pureer de bananen en meng deze door de opgeklopte room.

Verkruimel vier speculaaskoekjes en voeg ze toe aan de room. Speculaaskruiden toevoegen naar smaak.

Giet het mengsel in een ijsmachine en draai ongeveer vijf minuten op een middelhoge stand. Giet daarna het ijs in een vriesbakje.

 

Verkruimel de resterende speculaaskoekjes - zeer eenvoudig met een deegroller - en strooi ze over het ijs.

Laat het ijs nog een nacht in de vriezer. Serveer en geniet!

 

 

 

 

Cuberdon ijs met frambozengelei en blanc-manger van citroen

Los de cuberdons op in warme melk. Maak een crème anglaise met de eieren, suiker en de warme melk. Laat de crème afkoelen en draai in de ijsmachine.

Kook suiker en water, voeg de frambozenpuree en agar-agar toe. Laat het mengsel opkoken en giet vervolgens uit op een plaat. Snij de gelei in de gewenste wanneer deze volledig is afgekoeld.

 

 Pittig ijs met Elixir d'Anvers

We vonden voor u dit recept bedacht door kok Stef Vervoort van restaurant Zarza.

Klop de eidooiers met de suiker tot er een goede binding ontstaat. Warm de melk op en voeg langzaam toe aan de dooiers. Zet het eimengsel op het vuur en laat al roerend binden tot een “crème anglaise”. Voeg de Elixir d'Anvers bij de crème en giet in de ijsmachine. Voeg op het einde de room toe. Dien op met een extra scheutje Elixir en een Antwerps handje of krokant koekje.

 

Chocoladecake

Meng de boter en de suiker en klop tot een witte massa.
Voeg de chocolade, de eieren en het merg van het vanillestokje toe en klop alles dooreen.
Vermeng de bloem en de cacao en roer onder het beslag.
Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide vorm en bak in een oven van 170° C. De cake is klaar wanneer je er met een naald in kunt prikken en die er schoon en droog uit kunt halen.
Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.