Château Bon Baron, wijnen die rijpen met geduld

De Vereniging van Vlaamse Sommeliers verkoos in oktober Chateau Bon Baron Cabernet Dorsa tot beste Belgische rode wijn. En terecht!

Dit pareltje, en tevens ook de andere wijnen van het huis, behoren volgens mij reeds jaren tot de top van de Belgische wijnen.

Jeanette van der Steen, de wijnmaker en mede-eigenaar van Château Bon Baron is dan ook al jaren passioneel bezig. Haar credo is geduld, geduld en nog eens geduld. Toen ik haar domein bezocht was ik danig onder de indruk van haar methode om wijn te maken. Zo wordt de wijn nooit verstoord in haar productie en rijpingsproces.

In de plaats van met een ‘vlindertje’ (een soort van mini mixer) de rode wijn in de wijn telkens opnieuw te mengen tijdens het rijpingsproces, heeft ze de vaten op rollen gelegd en draait ze de vaten elke dag! Steeds om de zoveel uren een kwart, zodat de wijn rustig terug wordt gemengd. Een tijdrovende bezigheid, maar wel één die er voor zorgt dat de wijn nooit gebruskeerd wordt.

Geduld is een mooie deugd en dat bewijst zich in het uiteindelijke resultaat!

Al menigmaal hebben vrienden en kennissen, ja zelfs “die hard” non believers, zich laten verbazen door de kwaliteit van deze wijnen tijdens het proeven op een gezellige avond!

 

Ontdek bij Belartisan alle wijnen van Câteau Bon Baron. Bestel ze nu online of kom langs in onze winkels voor uitgebreide uitleg!