Antwerps vleesgerecht

Antwerps vleesgerecht

Hoeveelheid

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g dun gesneden Antwerpse kalfsrol
  • 3 Antwerpse witte pensen
  • 2 eetlepels Elixir d'Anvers
  • 100 gram Postelse harde abdijkaas
  • 25 g hoeveboter
  • 600 gr bladkruiden en jonge sla (notensla, zuring, jonge spinazie)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels zachte olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Een gerecht van Jef Van den Bossche.

Snij de witte pensen in stukjes en bak ze krokant in wat boter. Snij de kaas in fijne blokjes. Maak de dressing met Elixir d'Anvers, de azijn en olie, kruid met peper en zout. Meng wat van de dressing onder de sla.
Verdeel de sneetjes kalfsrol over 4 borden. Plaats in het midden wat sla en werk af met de gebakken pens en de stukjes abdijkaas. Sprenkel er nog een beetje van dressing over en serveer.