Paté met biersaus

Ingrediënten

  • Paté van de Veurn' Ambachtse - Trappistenbier, Tripel Karmeliet of klassieke Ouderwetschen boerenpaté. Te verkrijgen bij Belartisan in 90 gr, 180g of 230 gr.
  • 1 pot pickels van de Kroon
  • 1 flesje bruin Gruut bier of ander bruin bier
  • Brugse beschuiten

Ingrediënten die niet bij Belartisan te krijgen zijn:

  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • doperwtjes
  • 1 sjalotje

Bereidingswijze

Paté van Trappistenbier of Tripel Karmliet paté met pickles, verse doperwtjes en biersaus op basis van bruin Gruut of ander bruin bier.

Stoof het sjalotje aan in vetstof en voeg de tijm en rozemarijn toe. Verkruimel een bouillonblokje en voeg het bier toe. Laat het geheel inkoken op middelmatig vuur tot sausdikte. Afwerken met een nootje boter voor glans en smaak.
Dop de erwten, of gebruik diepgevroren erwten, en stoom ze beetgaar. Erwtjes apart houden om verkleuring tegen te gaan. Mix de Pickels om later makkelijker te kunnen dresseren.
Leg een vierkantje paté op een lepelhapje of Brugs beschuit en dresseer hierop een beetje saus, een paar doperwtjes en een toefje pickels.

Smakelijk!