Zalm met konfijt

Ingrediënten

  • witloof - of selderkonfijt van Wildiers
  • chutney van rode biet van Aruna
  • Brugsche beschuiten

Ingrediënten die niet bij Belartisan te krijgen zijn:

  • gerookte of verse zalm
  • citroen
  • rietsuiker
  • zout

Bereidingswijze

Gemarineerde zalm met konfijt van witloof of selderij en chutney van rode biet.

Bereid een marinade van vers geperst citroensap, handje rietsuiker en royale hoeveelheid zout.
Ontvel de zalm van laat gedurende één dag volledig onder in de marinade liggen, indien nodig marinade aanlengen met een weinig water.
Voor gebruik de zalmfilets zorgvuldig afspoelen onder koud stromend water. De filets in fijne reepjes snijden en koud bewaren.
Dresseer op een lepelhapje of Brugse beschuit een stukje gemarineerde zalm met een toefje rode biet chutney, witloof- of selderkonfijt. Gebruik voor uw gasten een mix van de drie hapjes. Werk af met wat scheutjes.

Genieten!