Wat is de Beste witte wijn van België?

Belgische wijn met wijnglazen

Er zijn al verschillende wijnwedstrijden en jury’s geweest die hun stem hebben uitgebracht over de Belgische wijnen. Elk met hun vakkennis en professionnalisme, maar wij wilden echter weten wat bij de consument zelf in de smaak valt.

De klanten van Belartisan hebben op de afgelopen degustatiedagen de Beste Belgische witte wijn verkozen. Er werd een selectie gemaakt van wijnen uit verschillende prijsklassen en streken. Ook werd er rekening gehouden met de beschikbaarheid van de wijn.
Er werd geproeft, vergeleken en gestemd. De rangschikking van witte wijn uit België is:
1. Wijndomein Aldeneyck Pinot Gris 2011
2. Château Bon Baron Chardonnay 2009
3. Wijnkasteel Genoels-Elderen Chardonnay ‘Blauw’ 2011
4. Ten Kapittelberg Adelblank 2010
5. Domaine Ry d’Argent Solaris 2008

De scores van de wijnen met een podiumplaats liggen dicht bij elkaar. Aangezien elke wijn een apart karakter heeft, raden we nieuwsgierige wijnliefhebbers aan om naar eigen smaak te kiezen in de winkel. Kom deze - en nog vele andere heerlijke Belgische wijnen - ontdekken bij Belartisan. We geven je met plezier meer uitleg en advies over deBelgische wijngaarden.

 

Wijndomein Aldeneyck Pinot Gris

Deze Pinot Gris heeft een volle en ronde smaak. De zuren en zoeten zijn in perfecte balans, wat het een toegankelijke wijn maakt die goed past bij gevogelte, visgerechten of als aperitief.
Deze wijn is voldoende gerijpt om te drinken en kan nog 4 à 5 jaar bewaard worden.

Bestel nu online

 

Château Bon Baron Chardonnay

Een typische Chardonnay. 1 jaar gerijpt op nieuwe eiken vaten en het best vergelijkbaar met een witte Bourgondische wijn. Een echte Belgische topper!

Bestel nu online

 

Wijnkasteel Genoels-Elderen Chardonnay ‘Blauw’

Na 12 maanden rijping - waarvan de helft op eik en de helft in cuvées- wordt deze wijn nog minstens één jaar op fles bewaard in het kasteel voordat ze verkocht wordt.
De potentiële bewaartijd ligt tussen de 4 en de 6 jaar.

Bestel nu online

 

Ten Kapittelberg Adelblank

Een zachte en lichtzoete wijn. Ideaal bij foie gras of paté en een uitstekende keuze bij een nagerecht met fruit. Een aanrader voor wie een zachte wijn zoekt die niet te zoet is.

Bestel nu online

 

Domaine Ry d’Argent Solaris

Een fijne witte wijn met een fruitge zurigheid. In combinatie met een fris hapje of vis komen zijn zachte zuren perfect tot hun recht.

 

Ontdek meer Belgische wijnen

Bestel nu via de webshop of in onze winkels