Producenten

Belgian Spirits Company

Belgian Spirits Company draagt ambachtelijke productie en het gebruik van lokale ingrediënten hoog in het vaandel. Deze distilleerderij uit Lubbeek, in de omgeving van Leuven, maakt vier soorten gin alsook vodka en likeur. Met veel zorg produceren ze gins en dranken met een sterk eigen karakter. Eigenaar en hoofd distillauteur Pieter-Jan Frooninckx creëert niet enkel zijn eigen gin, hij maakt ook diverse soorten gin samen met of in opdracht van enthousiastelingen.

Château Bon Baron

In Lustin, nabij Profondeville tussen Dinant en Namur, ligt het pitoreske kasteel en wijngaard van Bon Baron. Ze maken Belgische wijn die zowel in eigen land als internationaal hoge ogen gooit. Wijnmakers en eigenaars Jeanette Van Der Steen en Piotr maken hun wijn met enorm veel passie en precisie. Ze verenigen wetenschap en poëzie in een wijnfles.

Syndrome Premium Tonic

De tonics van Buss Spirits, het bedrijf van Serge Buss, werden speciaal ontwikkeld voor bartenders. De keuze van speciale ingrediënten geven deze Belgische tonics hun unieke en harmonieuze smaak. De uitgesproken aroma’s zijn een ideaal alternatief op de commerciele mixers. Serge Buss zijn liefde voor experimenteren met smaken en respect voor erfgoed zijn de basis voor de tonics.

Vignoble Des Agaises

Het wijnhuis des Agaises is beter bekend als ‘Ruffus’, naar de naam van de excellente schuimwijn die ze maken. De zuidgerichte wijngaard in Binche, tussen Mons en Charleroi, heeft een kalkrijke bodem en ontvangt veel licht en warmte van de zon.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

In Riemst, tussen Tongeren en Maastricht ligt het magnifieke wijnkasteel van Genoels-Elderen. De witte muren en mooie tuin met wijnranken brengen je in sprookjessfeer. Ook de smaak van deze Belgische wijn prikkelt de ziel.

De regio kent een rijke geschiedenis van wijnbouw die teruggaat tot in de tijd van de Romeinen. In de jaren ’90 van vorige eeuw blies de familie van Rennes de eewenoude wijncultuur opnieuw leven in. Het domein telt ondertussen 22 hectaren. Ze verwelkomen jaarlijks 15000 bezoekers die kunnen genieten van de wijngaard, het park en de 13e eeuwse wijnkelder in het kasteel.