Producenten

Château Bon Baron

In Lustin, nabij Profondeville tussen Dinant en Namur, ligt het pitoreske kasteel en wijngaard van Bon Baron. Ze maken Belgische wijn die zowel in eigen land als internationaal hoge ogen gooit. Wijnmakers en eigenaars Jeanette Van Der Steen en Piotr maken hun wijn met enorm veel passie en precisie. Ze verenigen wetenschap en poëzie in een wijnfles.

Erasmus Bond

De Belgische tonics en mixers van Erasmus Bond zijn de ideale compagnion bij het maken van een fijne cocktail.

De naam verwijst naar de uitvinder van de eerste tonic zoals we hem nu kennen. De quinine uit de kine bast werd al langer gebruikt als medicijn tegen malaria en koorts. Om de bittere smaak te verzachten, werd suiker toegevoegd. Het was Erasmus Bond die in 1858 als eerste zijn “improved aerated tonic liquid” maakte, geïnfuseerd met quinine en diverse smaakmakers. Ondertussen is tonic de favoriete compagnion geworden voor bij een goede gin.

Vignoble Des Agaises

Het wijnhuis des Agaises is beter bekend als ‘Ruffus’, naar de naam van de excellente schuimwijn die ze maken. De zuidgerichte wijngaard in Binche, tussen Mons en Charleroi, heeft een kalkrijke bodem en ontvangt veel licht en warmte van de zon.

Wijngaard Valclegge

Dit Belgische wijndomein ontleent zijn naam aan de oude stiel van de jacht met valken. De vlakke plaats waar valken worden gevangen en getraind heet een valklegge.

Roos Kindt en Lucas Bols plantten in 2006 hun eerste wijnstokken aan in Ravels en zijn sindsdien op jacht naar de lekkerste wijn die ze in hun wijngaard kunnen maken.
Zoals vele Belgische wijndomeinen vinificeren ze hybride druivenrassen die aangepast zijn aan het klimaat.

Wijnkasteel Genoels-Elderen

In Riemst, tussen Tongeren en Maastricht ligt het magnifieke wijnkasteel van Genoels-Elderen. De witte muren en mooie tuin met wijnranken brengen je in sprookjessfeer. Ook de smaak van deze Belgische wijn prikkelt de ziel.

De regio kent een rijke geschiedenis van wijnbouw die teruggaat tot in de tijd van de Romeinen. In de jaren ’90 van vorige eeuw blies de familie van Rennes de eewenoude wijncultuur opnieuw leven in. Het domein telt ondertussen 22 hectaren. Ze verwelkomen jaarlijks 15000 bezoekers die kunnen genieten van de wijngaard, het park en de 13e eeuwse wijnkelder in het kasteel.